Tot té un començament

“ La mestra” es un llibre de Rosa Maria Pascual , es la historia d’una mestra que comença la seva tasca educadora als anys 40.

El pròleg d’aquest llibre m’ha fet pensar en les dues primeres mestres que jo vaig tenir els anys 1960 i 1961 , els dos primers anys meus d’escola. Elles van fer que per mi llegir fos un plaer , i el pou de cultura en aquells moments era la lectura.

Escric uns quants paràgrafs d’aquest pròleg:

La vocació:

Segons el diccionari, vocació és “aptitud, disposició, inclinació natural a exercir una professió,un art , estudiar una carrera o desenvolupar una activitat”.

….no sabria definir-ho d’altra manera que l’amor i el lliurament sense condicions cap a una de les activitats que més reconieixement hauria de tenir i que malauradament moltes vegades no és aixi: fer de mestre.

El bon mestre tradicional , tan abans com ara, no es dedica únicament a fer coses, sinó mésaviat a ensenyar a formar persones.Tots tenim algun record dels nostres mestres i és dificil que algun d’aquests no hagi deixat una senyal permanent a la nostra memòria….

Ramón Gasch

“Quan l’Amic li preguntà a l’Amat d’on neix l’amor, de què vivia i per què moria, li va respondre que l’amor neix de la memòria, vivia de la intel.ligència i moria per l’oblit”

Lllibre d’Amic e d’Amat ”    RAMÓN LLULL

Audio de “L’Estat de Gracia”  : Com fem que els nens estimin la lectura”

“Com van ser els vostres professors de literatura? Quins llibres us van fer llegir? I què fan llegir a les escoles d’avui? En parlem amb Xavier Gual, professor i escriptor, amb Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Elisenda de Montcada i Reixac, i amb el periodista David Guzman. “

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Ver más

  • Responsable: Jesús Rodriguez Sampietro.
  • Finalidad:  Moderar los comentarios.
  • Legitimación:  Por consentimiento del interesado.
  • Destinatarios y encargados de tratamiento:  No se ceden o comunican datos a terceros para prestar este servicio.
  • Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional: Puede consultar la información detallada en la Política de Privacidad.